Dziś obchodzimy bardzo słodkie święto!
Nic dziwnego, że ma swoją osobistą kartkę w kalendarzu!
W końcu gorąca czekolada z tym składnikiem to doskonały sposób na poprawę humoru w każdy zimowy dzień ☕❄❗
5️⃣ stycznia to nie jest oczywiście przypadkowa data❗ Związana jest z urodzinami Aarona S. „Bunny” Lapina w 1914 roku — wynalazcy bitej śmietany w sprayu. Niemniej jednak pierwsze wzmianki na jej temat można znaleźć już w 1671 roku i dotyczą one balu na dworze Ludwika XVI.
Ciekawostka: ten pyszny deser można zrobić samemu!
Wystarczy ubić śmietankę 30% lub 36%. Następnie dodać cukier puder i syrop waniliowy! Warto pamiętać, że śmietanka musi być schłodzona, a cukier przesiany. Śmietanę można ubić ręczną trzepaczką, choć mikser na niskich obrotach doskonale sobie z tym poradzi 👏❗
Kiedy najlepiej sięgnąć po bitą śmietanę?
Otóż zima to idealny czas na kawę ☕ lub deser 🍰 z bitą śmietaną❗ Zwłaszcza jeśli sami ją przygotujemy 👍.
Ps.: nie zapomnicie zapisać naszego przepisu w zeszycie 📝✍❗
Poznaj nasze produkty:
- Kołozeszyt PUKKA PAD Neon Dots Project Book A4 różowy
- Kołozeszyt PUKKA PAD Project Book Neon A4 niebieski
- Kołozeszyt PUKKA PAD Project Book Neon A4 zielony
- Kołozeszyt PUKKA PAD Project Book Neon A5 niebieski
- Kołozeszyt PUKKA PAD Project Book Neon A5 różowy
- Kołozeszyt PUKKA PAD Project Book Neon B5 pomarańczowy
- Kołozeszyt PUKKA PAD Project Book Neon B5 różowy
- Zeszyty w kratkę PUKKA PAD